Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK OKO ORGANIZACIJE ZAJEDNIČKE VJEŽBE OPERATIVNIH SNAGA CIVILNE ZAŠTITE, ORUŽANIH SNAGA I POLCIJE BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE U 2022.GODINI POD NAZIVOM “GORAŽDE-DRINA 2022”

Dana 04.08.2022.godine održan je prvi radni  sastanak oko organizacije zajedničke vježbe  svih subjekata koji učestvuju u vježbi pod nazivom “Goražde-Drina 2022”.

Zajednička vježba operativnih snaga kantonalne i gradske civilne zaštite,oružanih snaga i policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  u 2022. godini pod nazivom „Goražde-Drina 2022.“održat će se u Goraždu, na gradskoj plaži „Žanj“, rijeci Drini i mostu „Alije Izetbegovića“ njegovoj okolini i zgradi na Trgu branilaca, dana 15. septembra 2022. godine s početkom u 11.00 sati i predviđenim trajanjem od 60 minuta.

 

Vježba se sastoji od povezanih scenarija događanja nesreća:

  1. Izviđanje ugroženog područja usljed poplava– utvrđivanje koliko stanovništva ima i u kakvom je stanju;
  2. Minski incident– zaostala mina od koje je nastradao jedan civil;
  3. Spašavanje teško povrijeđenih civila sa kule mosta – lice koje je pružalo pomoć i povrijeđeno lice ostali su zarobljeni na kuli mosta bezmogućnosti prelaska vodene prepreke;
  4. Evakuacija civilnog stanovništva sa ugroženog područja usljed poplava – evakuisati na desnu obalu rijeke Drine.
  5. Spašavanje i vađenje utopljenika iz rijeke Drine –Operativni centar civilne zaštite (KOC), je dobio dojavu od ribara koji su lovili ribu da su primjetili jedno lice koje se najvjerovatnije utopilo u rijeci Drini, dok drugo lice pluta niz rijeku i koje još daje znakove života;
  6. Talačka kriza u objektu Trgu branilaca– Uslijed poplava kriminalna grupa je iskoristila situaciju na terenu i u objektu gdje se nalazi banka pokušava na opljačka istu.

 

Kontakt

121
038 228 729
038 240 652

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.